Interesse in de scouting? Kies bij leeftijdsgroepen welke leeftijdsgroep en locatie het beste bij je past. Het is wel handig om vooraf even per mail of telefoon contact op te nemen met de betreffende leeftijdsgroep om af te stemmen wanneer je het beste kunt komen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom op onze blokhut, maar het zou jammer zijn als we toevallig net die zaterdag niet op de blokhut zijn.

Elke leeftijdsgroep ook wel speltak genoemd heeft een eigen groep van vrijwilligers die de jeugd bezig houdt of begeleidt. Deze vrijwilligers worden staf of leiding genoemd. Na vier weken meekijken, kun je besluiten om lid te worden. Dan ontvang je een inschrijfformulier, zodat we je in kunnen schrijven bij onze groep èn bij Scouting Nederland. De contributie dient vanaf dat moment ook betaald te worden. De staf van de speltak verstrekt daarover meer informatie. Zie ook onze contributiepagina.

Installatie
rafael dasWij vinden het leuk om te laten zien dat we bij Scouting St. Rafaël horen. Dat laten we zien door ons uniform, de blouse met groepsdas, te dragen. Als je een tijdje lid bent van een speltak, wordt je geinstalleerd. Vanaf dat moment draag je het uniform en de Rafaël-das en hoor je er dus helemaal bij. De speltakleiding informeert je wanneer dat gaat gebeuren. Het uniform is per speltak verschillend. De bevers hebben een rode trui/blouse, de overige speltakken een blouse met insignes: groen voor welpen en esta's, beige/bruin voor scouts en verkenners en oranje/rood voor de explorers. Elke speltak heeft zijn eigen afspraken over het dragen hiervan.

De groepsdas is via de speltak aan te schaffen. De blouse en insignes zijn bij de scoutshop te koop. Scoutshop Eindhoven zit aan de Cahorslaan 20 en is geopend op maandag en donderdag tussen 19.00 uur en 21.00 en op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur. Soms heeft de speltak tweedehands blousen op voorraad, vraag hierna bij de staf. Naast het officiele scoutinguniform hebben we ook eigen truien en shirts van de St. Rafaël. Het aanschaffen hiervan is geheel vrijblijvend. Eén of twee maal per jaar kan deze Rafael-kleding besteld worden.

kamp3 rafael12 installatie3 installatie5

Installaties hebben naast een officieel gedeelte vaak ook een wat minder formeel programma, dat geldt ook voor het overvliegen, waarbij schone kleding geen overbodige luxe is.