raffeltjeRaffeltje? Het Raffeltje is het groepsblad van Scouting St. Rafael. Het komt -helaas maar- drie maal per jaar uit en is het best gelezen groepsblad aller groepsbladen. Of in ieder geval binnen onze vereniging dan. Helaas verdwijnt dit schitterende tijdschrift na enkele weken bij verschillende mensen in de papierbak /magazijn /kattenbak. Om jullie toch mee te laten genieten van de -af en toe tamelijk geniale- artikelen in dit magazine, zijn we ook digitaal. Geniet mee van de scherpe pen van onze stafleden en beleef de succesverhalen opnieuw.

scouting enScouting en...
Hudo's? Mysterieuze apensoort? Hoopjes? Zwarte rauwe frikandellen? Streepjes bij het kampvuur? Friet op folie? Rafael-Oplossing-Voor-Alles? Ehhh. Het Raffeltje is uw gids door de mysterieuze wereld van scoutingland en laat u kennismaken met onze eigen Rafael-gewoonten en Rafael-beroemdheden.

geschiedenisGeschiedenis
De geschiedenis van Scouting St. Rafaël begint in 1945 met de oprichting van een verkennerstroep vanuit de Trudo parochie. Hierbij een overzicht van de historie van de groep en de verschillende speltakken en een terugblik van een oud-hopman. Aanvullende informatie en oude foto's zijn altijd welkom!

Crea Bea
Welkom in de bijzondere wereld van Scouting St. Rafaël. Wil je een beetje creatief met scouting omgaan? Maak dan eens een van de testen om te ontdekken wat voor scouting-type jij bent.

crea bea