Crea Bea

crea beaWelkom in de bijzondere wereld van Scouting St. Rafaël. Wil je een beetje creatief met scouting omgaan? Maak dan eens een van de testen om te ontdekken wat voor scouting-type jij bent.

voorwerpElk kamp of weekend is het hetzelfde liedje. Je mag van je leiding maar één weekendtas of hike-rugzak meenemen, terwijl je genoeg bagage hebt om de aanhanger in je eentje te vullen. De volgende keer dat je zuchtend bovenop je tas zit om hem dicht te ritsen, doe dan deze test! Binnen vijf minuten ben je erachter wat je uit je tas kunt gooien en welk scoutingvoorwerp je beslist niet thuis mag laten...

boomHakken, zagen, stoken, bosspelen, pionierhout, stokbroodstokken... Hout is eigenlijk best belangrijk bij scouting. Uit welk scoutinghout ben jij gesneden? Raadpleeg het bomenorakel en ontdek van welke boomstronk jouw houten kop gemaakt is.

kampvuur2Hoe zit het met uw kampvuurtechnieken? Wat veel mensen niet weten, is dat stookgedrag bepalend is voor het karakter van de mensch. Het is heus waar: zoek hieronder de omschrijving die het best bij je past en lees wat dit zegt over je karakter.

staflidJeugdleden moeten vaak jaren geduld hebben, voordat ze ontdekken wat voor soort staflid ze later zullen worden... Gelukkig is dat nu verleden tijd. Het Raffeltje licht alvast een tipje van de sluier op en biedt iedereen de unieke kans om uit te zoeken... wat voor soort staflid ben jij?