Scouts 1990 GidsenNa opheffing van de Lidwinagroep was er een hele tijd geen scouting voor meisjes in Strijp. Na het succesvol oprichten van een kaboutergroep, in 1974, werd er in maart 1976 gestart met een nieuwe gidsengroep in het scoutingpaviljoen aan de Botenlaan.

De gidsen draaiden 's morgens in het paviljoen, de kabouters 's middags. In 1980 verhuisden de gidsen met de kabouters en Rowans/Sherpa's naar de Elburglaan.Op de groepsraad van 12 oktober 1983 komt het voorstel om de gidsen en verkenners gemengd te laten draaien. Het voorstel wat na het kamp uitgewerkt moest worden luidde dat er twee gemengde speltakken zouden komen, een op de Elburglaan en een op de Kerkakkerstraat. Vanuit de overvliegende jeugdleden en vrijwillige wisselingen waren er voorlopig nog ongemengde patrouilles, Vanaf 1984 draaien de gidsen gemengd. De naam werd daarbij veranderd in Gidsen/ verkenners. Ze draaiden nog steeds op zaterdagochtend.

scouts 1996 Maffiakamp scouts 2004 doorstart scouts 2009 winterweekend Scouts kerstweekend gidsen

In de loop van de jaren waren er regelmatig problemen met het lage aantal jeugdleden. Zo ook begin jaren negentig. Er waren wel veel welpen bij de Tarcisiushorde, deze groep werd in tweeën gesplitst. De oudere welpen gingen tijdelijk (vanaf oktober 1991 tot september 1992) verder als de senioren-welpen oftewel 'snelpen'. In juni 1992 worden de snelpen de nieuwe scouts. De nieuwe naam 'scouts' werd in 1991 door Scouting Nederland geïntroduceerd met een nieuw spelaanbod voor gemengde speltakken in deze leeftijdsgroep. In deze jaren zijn er meerdere zomerkamp met de verkenners geweest, vanwege gebrek aan leden of stafleden bij een van beide speltakken.

Ook tussen oktober 2003 en september 2004 was er tijdelijk geen scoutsgroep vanwege een tekort aan leden. De vier scouts werden bij de verkenners Kerkakkerstraat gevoegd, de stafleden stopten of gingen naar een andere speltak en de speltak hield tijdelijk op te bestaan.

In september 2004 vloog de helft van de welpen vervroegd over en maakten de scouts met 14 leden een doorstart met een geheel nieuw stafteam. De laatste jaren blijft het ledenaantal ongeveer tien tot twaalf met vier stafleden.