Het valt niet mee om even heel kort en concreet mijn scoutinggevoel weer te geven, maar ik zal een poging wagen. Voor mij is vooral de gezelligheid belangrijk, met de kinderen en medestafleden samen genieten. Samen leuke dingen doen, lekker buiten zijn, kamperen, kampvuur stoken en liedjes zingen. Als staflid zijnde interesse tonen in elkaar, en niet te beroerd zijn om dingen aan te pakken of te bespreken.

• Misschien roept het vragen op bij anderen, of stimuleert het om staf te worden en nog een hele lange tijd bij de Rafaël te blijven, ik hoop natuurlijk op het laatste. Inmiddels ben ik al meer dan 22 jaar staf bij de Rafaël, en heeft mijn scoutinggevoel vorm gekregen gedurende al die jaren. Ik krijg bij het woord een warm gevoel van binnen, scouting brengt mensen samen en is een plek waar kinderen nog lekker kunnen spelen en zichzelf mogen zijn.
  • De uitdaging blijft om nieuwe dingen te bedenken en te doen, en om jongere mensen goed te begeleiden zodat het ook in de toekomst voor alle kinderen goed en leuk blijft.
  • Scoutinggevoel is ook, ondanks alle vrijblijvendheid, het bieden van een stukje kwaliteit op de zaterdag. Kinderen moeten het naar hun zin hebben, en als het even kan ongedwongen er ook nog iets van op steken. Daarbij, zeker niet onbelangrijk, vindt ik dat ouders blindelings op de stafleden moeten kunnen vertrouwen, zodat ze er een goed gevoel bij hebben als ze hun kinderen aan onze schuilt verantwoordelijkheid overdragen. Dus in het scoutinggevoel schuilt voor mij ook een goede band met ouders, die open en eerlijk is.
  • Het scoutinggevoel heeft natuurlijk niet alleen zijn mooie kanten, soms is het ook heel vermoeiend om steeds duidelijk te moeten maken wat er nou echt belangrijk is. Misschien dat de jaren dit met zich mee brengen, waarin er heel wat mensen zijn gekomen en gegaan en er heel wat discussies zich oneindig zijn blijven herhalen.
  • Als ik alles zo op een rijtje zet, mijn scoutinggevoel met alle ups en downs, denk ik dat het nog steeds goed zit. Dus zolang ik het naar mijn zin heb en het gezellig is, kunnen er bij die afgelopen 22 jaar nog wel een paar jaartjes bij wat mij betreft.
  • Groetjes,
    Tineke v.d. Goorberg