Pfffieuw...ga je scoutinggevoel maar eens op papier zetten. Tegen mijn collega's, vrienden en familie heb ik het zéér vaak over scouting, maar om mijn gevoel hierover op papier te zetten. Ik begin gewoon en zie wel waar ik eindig!

Bijvoorbeeld bij "Scouting zit in je bloed en gaat er nooit meer weg."
Mooie openingszin al zeg ik het zelf!

Ikzelf ben bij de Bevers begonnen en bij de Rowans/Sherpas geëindigd, want ik wilde toch wel gaan werken op zaterdag om geld te verdienen. Ik had niet gedacht dat ik ooit terug zou komen bij de St. Rafaël. In 2005 was ons vijfjaarlijkse groepskamp in Mook en ik was door de toenmalige Esta-staf gevraagd om als hulpstaf mee te gaan. En dan ben je natuurlijk weer verkocht!

Scouting is vooral leuk, omdat als je lid wordt je er in 1x heel veel vrienden bij krijgt. Een groot gedeelte van mijn vriendenkring zit dan ook bij scouting. En niet gewoon bij de scouting, maar bij de St. Rafaël. Toch wel een groepje apart!Ik baal er altijd ontzettend van als ik op zaterdagmiddag geen Esta's kan draaien. Met alle staf friet eten na een middagje draaien is iets wat ik liever ook niet wil missen. De dagen aftellen als ik op (zomer)kamp ga met de Esta's. De dagen aftellen als ik op "kamp" ga met mijn mede-stafleden. Zéér verbaasd zijn als ik in mijn agenda kijk en er een hele week geen vergadering o.i.d. gepland staat. Dit zijn de dingen waar ik toch wel uit op kan maken dat mijn scoutinggevoel sterk aanwezig is.

En als ik dan zaterdags op de scouting ben dan is het het leukste om gewoon lekker gek te doen met de kids, véél spelletjes spelen, brood bakken in het kampvuur, nieuwe kinderen te verwelkomen, leuke en nieuwe programma-ideeën van mijn medestaf te horen en uit te voeren en buldoggen samen met de Verkenners/Gidsen. Owja! En het is erg fijn, gezellig en praktisch als je vriend ook bij de scouting zit.

Tja, wat moet ik er nog meer over zeggen? Scouting rockt gewoon! Het is nu februari en heb nu alweer zin in het zomerkamp!

Groetjes!
Rox