DavidScouting is voor mij niet echt een woord maar een gevoel. Een gevoel dat ik bij vrienden ben en dat ik kan doen wat ik leuk vind en kan zeggen wat ik vind.

Ik ben begonnen bij de Esta's toen ik een jaar of 8 was. Dit is voor mij nu al zolang geleden dat ik niet meer precies weet hoe het daar was. Toen ik naar de Verkenners ging begon het eigenlijk met de mensen die we nu nog steeds bij de groep zien (Rudy, Rene, enz). Ik heb het als kind altijd heel erg gezellig gehad bij de Verkenners. Dit wil ik dus ook over brengen als staf bij deze groep en ik denk dat het ook wel aardig lukt. Zal het eens een keer vragen aan de Verkenners die bij me in de groep hebben gezeten.

Op mijn veertiende ging ik naar de Rowans. Dit vond ik ook een hele leuke speltak. Ik heb er veel gefeest, ondanks dat ik op dat moment mijn topjaren in de judowereld draaide. Ik moest daardoor een aantal Scoutingdingen laten zitten.

david1 david2 david3 David4

Ondertussen ben ik nu al zo'n zeven jaar Verkennerleiding. Dit bevalt me goed. Ik heb altijd met een gezellig stafteam gedraaid, ook al ging dit niet altijd gemakkelijk. Zo is het al twee keer voorgekomen dat ik als het enige overgebleven officiële staflid van de Verkenners heb moeten draaien. Gelukkig is de Rafaël dan wel een groep die je met al zijn kracht komt helpen. En dat doen ze nu gelukkig ook.

Het allerleukste wat ik als kind bij de Scouting heb meegemaakt is het zomerkamp naar Zweden. Gezellig met z'n allen in de busjes met veel snoep en veel drinken. En als je dan uiteindelijk in een hele mooie natuur mag leven voor een week, dan is dat gewoon geweldig en niet uit te drukken in woorden.

Mijn leukste tijd als staf is nog steeds bezig, ik geniet nog elke week dat ik leuke dingen met gezellige kids kan doen. Het leukste zomerkamp weet ik eigenlijk niet, maar ik heb wel een aantal kampen die ik even leuk vond. Zo heb ik echt erg genoten van het kamp in België, met het thema Suske en Wiske. In Bentveld (Nederland) heb ik de leukste spellen gemaakt. En in Balen (België) heb ik het leukste 'waterkamp' gehad. Zeven dagen lang heeft het toen geregend, maar de kids waren zelfs na de zesde dag nog in opperbeste stemming. Afgelopen jaar heb ik zo genoten van het kamp, omdat het supergezellig was met de kids.

david5 david6 david7 david8

Kortom, ik denk dat ik nog wel een tijdje als staf te vinden ben bij de Scouting waar ik mezelf helemaal mag zijn.

David Jansen, 2009
Alias Pilskuh