gijs3Sinds 1998 loop ik rond bij Dé Rafaël. Ik voel mij vanaf het begin af aan thuis bij onze vereniging. Lekker los, wat bij andere scoutingverenigingen niet gewenst is, kan bij ons wel. Als iemand aan mij vraagt bij welke scoutingvereniging zit jij: Dan zeg ik met trots Dé Rafaël.

Als je op een heel groot veld komt aanlopen met verschillende scoutingverenigingen en je ziet allemaal groepjes bij elkaar zitten, is er één groep waar het een georganiseerde chaos is: Dé Rafaël. Dit maakt mij trots.

Als je andere groepen hoort zeggen: Daar heb je Dé Rafaël weer... Maakt mij dit trots.

gijs1 gijs2 gijs4 gijs5

Zoals je bij het Philips Stadion een hekwerk hebt, waarboven de tekst "Eendracht maakt macht" staat, denk ik dat dit hekwerk net zo goed de poort van de blokhut Elburglaan of Kerkakkerstraat zou kunnen zijn.

Rafaël, Eendracht maakt macht.

Ik heb niet zozeer een scoutinggevoel, maar wel een Rafaëlgevoel. Ik hoop dit gevoel nog lang te behouden en dit samen met Rox door te kunnen geven aan onze zoon Jimi.

Gijs Coolen, 2011