jaapToch best gek dat als je na al die jaren bij de Rafaël gevraagd wordt om een stukje te schrijven over je scoutinggevoel voor het Raffeltje, dat je dan nog eens heel diep moet gaan nadenken wat je toch eens zal gaan schrijven. Ik bedoel, ik ben al vanaf mijn zevende lid van de Rafaël, als Welp begonnen en daarna doorgestroomd naar de Snelpen omdat de Welpenclub te groot werd.

Daarna weer naar de Scouts en Explorers om vervolgens negen jaar staf te worden van de Welpen en nu alweer vier jaar bij de Scouts. Daarnaast nog actief als secretaris van het bestuur. En vaak 's zaterdags al heel vroeg op de blokhut te vinden om het een en ander te gaan klussen of op te ruimen.

jaap1 jaap2 jaap3 jaap4

Dan zou je toch zeggen dat je zo even iets op papier zou moeten kunnen zetten over je gevoel van... Natuurlijk heb ik ook in al die jaren zat momenten gehad dat ik het niet meer zag zitten, maar toch is er iets dat mij bij deze club gehouden heeft. Ik denk dat het mooie aan onze vereniging in een moeilijk woord de diversiteit is.

Elke zaterdag, elk weekend, elk zomerkamp is weer anders. Elke speltak binnen onze club is anders; zelfs tussen de twee blokhutten met dezelfde speltakken zitten duidelijke verschillen. En als je dan ziet op tijden dat we met enkele speltakken of zelfs de gehele vereniging samen draaien, iedereen is met het zelfde bezig. En dat is plezier hebben met elkaar en voor elkaar en door elkaar.

jaap5 jaap6 jaap7 jaap8

Ik ben blij en trots dat ik bij deze "Rafaël-familie" mag horen en hoop hier nog vele jaren door te brengen. Alvast heel plezier op de zomerkampen en alvast een fijne zomervakantie en ik hoop iedereen weer te zien in het nieuwe seizoen!

Groetjes
Jaap Kauffeld