eric'Het scoutinggevoel van...', ja, eigenlijk wil ik het meer het gevoel van Scouting noemen, daar gaat het immers toch om... Doordat ik nu al lang meedraai met de vereniging, denk ik wel te weten wat het is. Scouting heeft me gevormd tot wat ik nu ben, en waar ik sta in het leven.

Bla bla bla, wees gerust ik ga er nu niet verder over filosoferen hoor. Het is gewoon het gevoel van samen, waar kleine zaken (zeker voor kleine kinderen) belangrijk zijn om het clubgevoel te krijgen. Houthakken, kampvuur bouwen, een speurtocht volgen of een vlot bouwen blijven spannende dingen om te doen. Het zoveelste computerspelletje kan dan wel eventjes wachten toch... het gevoel daar gaat het om!

Momenteel ben ik de voorzitter van de Stichting St. Rafaël. Het doel van de stichting is behulpzaam te zijn bij de verwezenlijking van het doel van de vereniging. Dit doet de stichting o.a. door het beheren van de twee blokhutten en groot onderhoud uitvoeren op de grond waar deze op staan. Het geeft me een goed gevoel om er voor te zorgen dat de blokhutten er over, laten we zeggen, 50 jaar er nog net zo of juist beter bij staan dan nu.

eric1 eric2 eric3 eric4

Hoewel we nog steeds druk bezig zijn om, samen het de staf, het nog helemaal op te ruimen en kindvriendelijk te maken, ben ik trots op 't Beestenveld op de Kerkakkerstraat. Als Stichting hebben we er toch maar mooi voor gezorgd dat we dit stuk grond bij onze blokhut erbij konden krijgen.

Maar ik ben natuurlijk niet alleen voorzitter van de Stichting geweest. Ik ben natuurlijk net als velen als jeugdlid binnen onze vereniging begonnen. Ik heb het gehele traject, op de stam na, wel gehad. Zo ben ik ongeveer als 4-jarige jongen bij de welpen begonnen. Weliswaar was ik toen te jong voor deze speltak, maar zo konden mijn ouders tenminste rustig op zaterdag de boodschappen doen. Ik ben toen niet bij de Bevers gegaan omdat deze nog niet bestonden. Na jeugdlid te zijn geweest, ben ik staf geworden. Eerst van de Scouts en daarna de R&S. Het heeft me vele mooie dingen en onvergetelijke herinneringen gebracht en zelfs een vrijwilligerspenning, dus als dat niet het scoutinggevoel is??!!!

eric5 eric6 eric7 eric8

Hoewel ik momenteel als Stichtings-voorzitter meer "achter de schermen" bezig ben, heb ik nog wel het gevoel dat ik nog even mee kan. Ik ben tenslotte nog niet grijs. Ook hebben we als Stichting nog vele leuke en uitdagende dingen in het verschiet om de blokhut nog mooier en leuker te maken. Hoe en wat, tja... Dat merken jullie nog wel.

Dit was mijn gevoel van de scouting.

Eric Vos, 2012