explorers15-18 jaar
zaterdag
14-17 uur
Elburglaan

Het is zaterdag, twee uur 's middags, en het R/S-lokaal in de blokhut op de Elburglaan stroomt langzaam vol met jongeren tussen de 15 en 18 jaar, en hun begeleiders. Wanneer iedereen gemakkelijk op de banken zit, wordt er eerst gezellig thee en koffie gedronken voordat het programma van die week wordt opgestart.

De rowans/sherpa's bedenken grotendeels zelf hun programma's. Elke week is er een ander tweetal dat ervoor zorgt, met begeleiding van een staflid, dat er een leuke activiteit is voorbereid. Denk dan bijvoorbeeld aan pizza's bakken, lama's, sporttoernooien, filmavond, etc. Op een doorsnee middag eindigen we rond 17:00 uur.

Explorers1 Explorers2 Explorers3 Explorers4

Buiten de "gewone" zaterdagmiddagen zijn er ook regioactiviteiten. Dit zijn activiteiten waar een groot aantal scoutinggroepen uit Eindhoven en omgeving aan meedoet, zoals een volleybal- of darttoernooi en een explorerweekend. Vaak gaan deze activiteiten gepaard met een gezellig feestje. Bovendien gaan de R/S elk jaar minstens één keer een weekend weg met elkaar en in de eerste week van de schoolvakantie is er natuurlijk het zomerkamp. De laatste jaren zijn de R/S onder andere op zomerkamp geweest in Berlijn, Zeeland, Tsjechië en Oostenrijk.

Er valt altijd genoeg te beleven en te lachen bij de rowans/sherpa's. Lijkt het je leuk om je zaterdag op die manier te besteden, neem dan even contact op met ons.

Groetjes de explorers

Info: explorers#scouting-strafael.nl