verkenners11-15 jaar
zaterdag
14-16.30 uur
Kerkakkerstr

Na de onderbouw is het tijd voor het wat stoerdere werk. Bij de verkenners slaap je niet meer in blokhutten maar in een tent samen met de andere verkenners. Maak je zelf een vuur van het hout wat jullie samen hebben gesprokkeld in het bos om er vervolgens op te gaan koken. Ouderwets pionieren met houten palen en touw, survivalen en spannende droppingen in de nacht. Maar we doen ook creatieve en leerzame programma's, excursies of sport en spel middagen. Erg veelzijdig, waar de verkenners geregeld zelf mogen aangeven wat zij het liefst willen doen.

Vind jij dit leuk? Komt dan langs om mee te doen!
Het leven van de verkenners is erg actief en leerzaam! Veel in de buitenlucht zijn en vooral samen dingen doen. Want er zijn nog steeds dingen te ontdekken, die je niet vind in een computergame of op internet.

Verkenners1 Verkenners2 Verkenners3 Verkenners4

Naast de zaterdagmiddagen hebben we minimaal 3 weekenden kamperen en het hoogtepunt van het jaar, het zomerkamp. Waarbij we veelal in Nederland op kamp gaan, maar om de 3 jaar proberen we in het buitenland te gaan kamperen. Buiten onze eigen activiteiten hebben we ook nog de verenigingsactiviteiten waarbij de verkenners aanwezig zijn.

De verkenners hebben een staf team van vier leden: David, Roel, Eva en Rik. Bij elkaar heel wat jaren scoutingervaring. Wij verzorgen de zaterdagmiddag, plannen onze activiteiten en kampen, doen actief mee met programma's en zijn het aanspreekpunt voor zowel de ouders als de kinderen.

Info: verkenners#scouting-strafael.nl