welpen7-11 jaar
zaterdag
14-16.30 uur
Elburglaan

De welpen spelen iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur in de jungle met onder andere Mowgli en Baloe. Het welpenprogramma is gebaseerd op het Junglebook. Veel kinderen zullen de tekenfilm van Disney wel kennen. Welpen zijn jonge wolven en beleven allerlei avonturen in de rimboe. Vroeger konden alleen jongens welp worden, nu zijn jongens en meisjes van harte welkom bij de welpen. De welpen zijn elke zaterdag tussen 14.00 en 16.30 uur op de Elburglaan te vinden. Hoewel het mogelijk is dat ze een zaterdagmiddag naar het park of de bossen zijn.

Kamp
Eén van de leukste dingen van scouting zijn de kampen. De welpen gaan één keer per jaar op weekend en de eerste week van de schoolvakantie op zomerkamp. Deze kampen worden in blokhutten van andere verenigingen gehouden. We doen dan dingen als spelletjesdag, zwemmen, dagje uit, fietstocht, speurtocht, eng avondspel, kampvuur, survival en BBQ. De kampen en weekenden hebben altijd een thema, afgelopen jaren hebben we Phineas en Ferb, Piraten, Indianen, Merlijn en de 7 deuren en nog veel meer gehad.

Leuke dingen
Wat doe je nou eigenlijk op een zaterdagmiddag bij de welpen? Je beleeft allerlei avonturen met de andere kinderen, zoals: bosspelen, knutselen, speurtochten, kampvuur, spelletjes in thema's, quiz, fietsen, waterspelletjes, stokbrood bakken, spelen in de jungle. Zo hebben we ook een keer filmpjes gemaakt.

Welpen1 welp2 welp3 welpen4

Interesse?
Heb je interesse in de welpen? Kom gewoon eens langs. Je vindt ons op zaterdag tussen 14.00 en 16.30 uur op de blokhut aan de Elburglaan. Kinderen mogen 4 keer komen kijken of ze het leuk vinden. Daarna moet je contributie betalen. Wanneer je lid wordt, wordt je na een bepaalde tijd geïnstalleerd. Dan mag je een groene blouse, een das en insignes dragen, net als de andere welpen.

U kunt ons natuurlijk ook per mail bereiken. Dat mailadres is welpen#scouting-strafael.nl (dit is geen link om spam te voorkomen, vervang # door @).

Tot ziens bij de Welpen Sint-Rafaël!!

Info: welpen#scouting-strafael.nl